Kohupiimatäidise ja purukattega rabarberi plaadikook, mis maitseb hea ka järgmisel päeval.

Puru:
  • 6 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 250 g võid
Rabarberikate:
  • 400-500g rabarbereid
  • suhkrut
  • kaneeli
Kohupiimatäidis:
  • 5 muna
  • 400 g kohupiima
  • 2,5 dl hapukoort
  • 2 sl mannat
  • 2 dl suhkrut

Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur ja või, näpi ühtlaseks puruks. Laota 3/4 purust väiksemale kõrgete äärtega ahjuplaadile (25x35cm).

Vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor ja manna. Vala kohupiimasegu põhjale ning kata rabarberiviiludega, puista peale soovi korral suhkrut ja kaneeli. Kata allesjäänud puruga, küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept: raamatust “Suvetoidud”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)