Kohupiimatäidise ja purukattega rabarberi plaadikook, mis maitseb hea ka järgmisel päeval.
Puru:
- 6 dl nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 250 g võid
Rabarberikate:
- 400-500g rabarbereid
- suhkrut
- kaneeli
Kohupiimatäidis:
- 5 muna
- 400 g kohupiima
- 2,5 dl hapukoort
- 2 sl mannat
- 2 dl suhkrut
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur ja või, näpi ühtlaseks puruks. Laota 3/4 purust väiksemale kõrgete äärtega ahjuplaadile (25x35cm).
Vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor ja manna. Vala kohupiimasegu põhjale ning kata rabarberiviiludega, puista peale soovi korral suhkrut ja kaneeli. Kata allesjäänud puruga, küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Retsept: raamatust “Suvetoidud”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Kadri
Mis kohupiim siin käib? Teraline või pasta?
Marit@Perenaine
Teraline kohupiim sobib kõige paremini!
helen
Tegin poole koguse ja ümmargusse lahtikäivasse vormi.