Punase oa pasta (red bean paste) on aasia (jaapani, hiina) köögis üsna sageli kasutatav magus täidisaine kookidesse, saiadesse ja küpsistesse. Seda valmistatakse punastest azuki ubadest.

  • 200 g punaseid azuki ubasid
  • 150 g suhkrut
  • Pisut õli

Leota azuki ubasid ca 10 tundi, kalla leotusvesi ära ja pane oad uue veega keema. Keeda ubasid ca 1 tund, lisa vajadusel vett juurde. Kui oad on pudruseks keenud, kalla vesi ära, pigistades oad veest võimalikult palju kuivaks. Kuumuta pannil õli, lisa oapasta ja suhkur, kuumuta kuniks suhkur sulanud ning pasta sellise konsistensiga, et see koos püsib.

Punase oa pastat on erineva konsistensiga, ülaltoodud retsept on nendest kõige tihkem. Kui soovid siidjamat ja ühtlasemat pastat, purusta keedetud oad saumikseriga; kui vedelamat (näiteks moosi asemel riisipudru või jäätise peal), siis ära nii palju vett ubadest välja pigista.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)