See hästi šokolaadine šokolaadikook prantsuse koogiklassikast valmib õige lihtsasti. Võib teha ka ilma marjadeta, kuid just vaarikas sobib selle koogi juurde imehästi. Koogi juurde paku värsketest vaarikatest tehtud toormoosi.

  • 200 g tumedat küpsetusšokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)
  • 200 g võid (82%)
  • 3 dl suhkrut
  • 4 suurt muna
  • 1 sl nisujahu (jah, tõesti, ainult ÜKS supilusikatäis jahu!)
  • soovi korral peotäis vaarikaid
  • serveerimiseks vaarikamoosi

Sulata või, võta pliidilt, sega sisse hakitud šokolaad ja suhkur. Sega kuniks šokolaad on sulanud. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Klopi segu hoolega iga muna lisamisel.

Kalla tainas 24 cm-sega läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja kui kasutad vaarikaid, suru need kergelt taina sisse. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 25 minutit. Valmis kook on pealt krõbe ja seest pehme.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Brüleekreem, kreembrülee (klassikaline)
Järgmine postitus
Šokolaadi-vaarika muffinid
30 Kommentaari

February 9, 2015

Imeliselt maitsev ja lihtne teha, aitähh 🙂


February 10, 2015

Proovisin siis mina ka seda eile ämma sünnipäevaks teha, tumedat šokolaadi väga palju ei olnud,ühe asemel panin geisha soksi…panin siis lihtsalt suhkrut vähem..veidi kookoshelbeid viskasin ka sisse..olin skeptiline kuna avasin ahju ust pidevalt ja ei järginus retsepti..kook tuli aga nii nämma, serveerisin seda banaanikohupiimaga..ja veel täna hommikul on ka niii mõnus kohvi kõrvale.:) aitäh imehea retsepti eest!


February 10, 2015

Tõeliselt hea, aeg-ajalt maguasaisu korral ikka teen.


February 10, 2015

Tere! Kook tundub tõesti väga hea ja tahaksin proovida. Mure on aga see, et mul on gaasiahi. Kas keegi on selles seda kooki proovinud teha? enamasti lähevad koogid kõrbema ja ei küpse läbi =S


    February 10, 2015

    Mina olen üsna pikka aega gaasiahjuga küpsetanud. Eks need ahjud ole ka erinevad, aga ma arvan, et tasuks investeerida ahjutermomeetrisse – vähemalt minu ahi läks küll tegelikult päris kuumaks, samas tuleb kogu kuum alt ja nii need koogid lähevadki üsna kiirelt alt kõrbema, samas seest on võib-olla täitsa küpsemata… Ma seda kooki julgeks oma vanas ahjus küll edumeelselt teha, kuna küpsetustemperatuur on 200 kraadi. Pigem olid minu jaoks probleemid sellised asjad, mis nõudsid madalat (ja püsivat) temperatuuri. Vahepeal kasutasin ahjus ka veenõud, mis võiks iseenesest soojust ehk ahjus paremini jaotada, aga ma ei oska öelda, kas see päriselt ka töötab 🙂 (kõigi asjade puhul kindlasti ei tasu kasutada). Igatahes edu katsetamisel ja oma ahju tundmaõppimisel!


February 10, 2015

Kook on peres kõigi lemmik 🙂 Teen seda pm iga kahe nädala tagant juba. 😀


February 10, 2015

Mina tegin seda eile, ja see oli imeline, ei pannud ma midagi sinna sisse, vaid kaunistasin marjadega, nii hea!


February 10, 2015

Panin pisut moosi prooviks koogi peale (vajus sisse) tupsudena. Värskelt ajust võetuna oli seetõttu natuke vedelam, aga järgmisel hommikul olid moosised kohad ka üsna head. Aga ilma on siiski parem, siis on endal võimalus valida, kas hiljem moosi lisada. Tegin retsepti järgi (sulašokolaad, suhkur, sulavõi alguses, siis jahutada jne), ja tuli väga hea. Kuigi ikka üsna rammus. Kohati on tunne nagu sööks nätsket šokolaadi. Serveerin kooki vaniljejäätise ja vaarikamoosiga (tundub, et nt mustsõstramoos ja kirsimoos sobiksid ka hästi). Head katsetamist!


February 10, 2015

Kas šokolaad ja või sulatada koos või eraldi? 🙂


    February 10, 2015

    Soovitan sulatada või esmalt, tõsta pliidilt ära ja siis hakitud šokolaad sisse panna. Segada, kuniks see on sulanud. Head küpsetamist 🙂


February 10, 2015

Lihtsalt supper hea kook:P Tegin täpselt retsepti järgi ja super tuli välja. Kasutasin Fazeri spetsiaalset küpsetamise sokolaadi, Selveri 82% võid ja uskumatu, et ühest spl jahust piisas. Ahju lasin eelnevalt 200 kraadini ja hoidsin 25 minutit. Ei jõudnud ära oodata, millal jahtub, sõin koos maasika toormoosi ja vahukoorega- lihtsalt võrratu. Ühest tükist piisas, et magusaisu ära toita..elukaaslasele ka maitses väga..Soovitan soojalt!!!


February 23, 2015

Tuli väga hasti välja ja maitses nii hästi. Soovitasin ka teistele!


February 23, 2015

Meie tegime ka ja tuli hästi välja. Sinna saab panna peale ka vanilje jäätist – meie panime, väga hea oli.


February 23, 2015

Kas see kook võis kunagi kanda “eriti hõrgu šokolaadikoogi” nime? Mis oli erakordselt hea ja lihtne.. 🙂


    February 23, 2015

    Jah, selle nime all ta meil kunagi oli. Aga oleme nüüdsest nimetuse poolest korrektsemad ja kutsume teda nii nagu maailma kokandusalane kirjandus teda nimetab ehk originaalkeeles Tarte au Chocolate. 🙂


March 25, 2015

Nii hea ja maitsev kook tuli. Kindlasti teen seda veel.


March 26, 2015

Tegin koos kirssidega, väga hea tuli. Sisu oli mõnusalt pehme, isegi õele maitses. Super!


January 22, 2016

Prantsuse šokolaadikook tuli üllatavalt hea välja.


February 21, 2016

millise suurusega vormi selle koguse puhul on kasutatud?


    February 22, 2016

    24 cm-se läbimõõduga.


January 30, 2017

Kas selle 1spl nisujahu võiks asendada ka kaerajahuga? 🙂


    January 30, 2017

    Usun küll, et ka nii õnnestub (ise ei ole küll proovinud). Head katsetamist 🙂


July 20, 2017

Me teeme perega seda kooki Kõik on ärevil


July 20, 2017

Im in love whit the coco


September 12, 2017

Palun pange grammidesse, palju on 3 dl suhkrut. Mul pole tõesti õrna aimugi ja kui koogitegemine on juba käsil, siis tekitab selline ühik pigem ärritust ja frustratsiooni


    September 12, 2017

    3 dl suhkrut = 300 g suhkrut. Kui frustratsioon kallal, ei ole hea mõte seda koogi peal välja elada 🙂 Küsige ja vastame! 🙂


December 18, 2017

Tere!

Kas see retsept kannatab ka koguste ja vormi suurendamist arvukama seltskonna jaoks? Või peaks pigem tegema 2 eraldi kooki?

Aitäh!


    December 18, 2017

    Tere, Maarika! Kannatab küll ka suuremas versioonis teha, sest tuleb küllalt õhuke. Ideaalse koogi (iga lõigu kohta servadest krõbe ja keskelt pehme) saavutad siiski 24-26 cm vormis küpsetatuna.


April 8, 2018

olen seda kooki mega palju teinud kõigile väga maitseb. esimene kord kasutasin ühte 70% sokolaadi, tuli hea ja siis nüüd olen hakanud kasutama ka kahte 56% sokolaadi, superhead tulevad igaljuhul. Soovitan proovida ka jäätisega, tõeline nauding ja magualaks.


May 1, 2019

See on imeline kook !!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Brüleekreem, kreembrülee (klassikaline)

Brüleekreem, see magustoiduklassik prantsuse köögist on saavutanud väga paljude maiasmokkade poolehoiu terves maailmas. Alljärgnev versioon on selline, nagu prantslased seda ise klassikaliselt teevad. Kogused 8-le magustoidule.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.