prantsuse šokolaadikook retsept

See hästi šokolaadine šokolaadikook prantsuse koogiklassikast valmib õige lihtsasti. Võib teha ka ilma marjadeta, kuid just vaarikas sobib selle koogi juurde imehästi. Koogi juurde paku värsketest vaarikatest tehtud toormoosi.

  • 200 g tumedat küpsetusšokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)
  • 200 g võid (82%)
  • 3 dl suhkrut
  • 4 suurt muna
  • 1 sl nisujahu (jah, tõesti, ainult ÜKS supilusikatäis jahu!)
  • soovi korral peotäis vaarikaid
  • serveerimiseks vaarikamoosi

Sulata või, võta pliidilt, sega sisse hakitud šokolaad ja suhkur. Sega kuniks šokolaad on sulanud. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Klopi segu hoolega iga muna lisamisel.

Kalla tainas 24 cm-sega läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja kui kasutad vaarikaid, suru need kergelt taina sisse. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 25 minutit. Valmis kook on pealt krõbe ja seest pehme.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)