Praetud vürtsikad kartuliribad

Kartuliroog Hiina köögist, mis on Sichuani piirkonnale iseloomulikult vürtsikas.

  • 400 g kartuleid, hästi peeneteks viiludeks lõigatud
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 – 1 tl puljongipulbrit
  • pool rohelist paprikat, puhastatult ja väikesteks tükkideks hakitult
  • 2-3 küünt küüslauku, viilutatult
  • jupp ingverit, viilutatult
  • 10 tera kuivatatud Sichuani pipart
  • 4 kuivatatud punast tšillit
  • õli praadimiseks

Aseta kartuliribad külma vette ning pese läbi ca 3 korda kuni vesi ei jää enam häguseks.

Aja pann kuumaks, lisa õli, Sichuani pipra terad, kuivatatud tšillid, küüslauk ja ingver ning prae kiirelt läbi.

Pane pannile nõrutatud kartulid ja paprika, prae mõni minut pidevalt segades. Lisa puljongipulber, maitsesta soolaga, sega ja serveeri.

Retsept: Yang Yang (Dao Hua restoran), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Hautatud mais seedermänniseemnetega
Järgmine postitus
Maapähklid Hiina moodi
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Hautatud mais seedermänniseemnetega

Magusamaitseline salat Hiina Sichuani köögist, mis valmib kiirelt ja lihtsalt.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.