Kartuliroog Hiina köögist, mis on Sichuani piirkonnale iseloomulikult vürtsikas.

  • 400 g kartuleid, hästi peeneteks viiludeks lõigatud
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 – 1 tl puljongipulbrit
  • pool rohelist paprikat, puhastatult ja väikesteks tükkideks hakitult
  • 2-3 küünt küüslauku, viilutatult
  • jupp ingverit, viilutatult
  • 10 tera kuivatatud Sichuani pipart
  • 4 kuivatatud punast tšillit
  • õli praadimiseks

Aseta kartuliribad külma vette ning pese läbi ca 3 korda kuni vesi ei jää enam häguseks.

Aja pann kuumaks, lisa õli, Sichuani pipra terad, kuivatatud tšillid, küüslauk ja ingver ning prae kiirelt läbi.

Pane pannile nõrutatud kartulid ja paprika, prae mõni minut pidevalt segades. Lisa puljongipulber, maitsesta soolaga, sega ja serveeri.

Retsept: Yang Yang (Han’s restoran), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)