Delikatess neile, kes ise kõrvitsalisi kasvatavad või omavad juurdepääsu kõrvitsapeenrale. Kui on hea kõrvitsa-aasta, siis on ka hea kõrvitsaõieaasta. Ära kõhkle isasõisi söömise tarvis võtmast, sest nii hoopis annad taimele jõudu tõelisi kõrvitsaid kasvatada.

  • umbes 20 suvikõrvitsaõit
  • 50 g riivitud parmesani jahuga segamiseks
  • 50 g riivitud parmesani peale puistamiseks
  • 1 dl nisujahu
  • 6 muna
  • 100 g kohvikoort
  • soola, pipart
  • värsket peterselli
  • praadimiseks võid

Korja umbes 20 parasjagu õitsevat isast kõrvitsaõit. Puhasta ära, aga ära pese veega, kui suurt vajadust ei ole. Sega ühes kausis jahu riivitud parmesaniga, teises kausis klopi munad lahti, sega koorega ning puista hulka pisut soola ja purustatud pipart. Haki petersell ja riivi veel parmesani. Kata laud ja kutsu sööjad juba lauda, sest edasi läheb kõik väga kiiresti.

Aja pannil või kuumaks. Samal ajal pööra ja keeruta kõrvitsaõisi jahu-parmesani segus, et õied oleks kaetud, nüüd aseta õied ükshaaval üleni muna-koore segusse. Vaata, et õis oleks rikkalikult munaga kaetud ja siis tõsta kiiresti kuumale pannile. Tee nii umbes poolte õitega korraga, sest siis haldad tegevust paremini. Prae õisi kuni kaks minutit, siis keera ümber ja teiselt poolt prae kuni üks minut. Tõsta serveerimisalusele, puista peale parmesani ja peterselli ning serveeri kohe.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)