Baklažaanisalat

Kiiresti valmiv suupiste baklažaanist Hiina stiilis.

  • 1 keskmise suurusega baklažaan
  • 1 spl sojakastet
  • 2 tl musta hiina äädikat (hästi sobib asendamiseks ka palsamiäädikas)
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl musta pipart
  • 1 spl seesamiõli
  • 1 spl röstitud seesamiseemneid

Poolita baklažaan ja pane pooleks tunniks külma vette (vältimaks mõrkjat maitset).

Pane lõigatud pool allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, torka baklažaanidesse kahvliga augud ja küpseta ca 15-20 minutit 200-kraadises ahjus pehmeks. Jahuta ja viiluta (nagu pildil näha).

Sega valmis kaste, kõik ained segamini segades. Nirista kaste baklažaanidele ja sega hästi segamini. Aseta baklažaanitükid vaagnale. Raputa peale röstitud seesamiseemneid ja serveeri kohe.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Praetud tofu
Järgmine postitus
Praetud suvikõrvitsaõied
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Praetud tofu

Tofu on tõeline toidukameeleon, mistõttu saab temast söödav roog alles pärast korralikku maitsestamist. Alljärgnevalt üks kiire, lihtne ja maitsev marinaad (kõva) tofu valmistamiseks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.