Kiiresti valmiv suupiste baklažaanist Hiina stiilis.

  • 1 keskmise suurusega baklažaan
  • 1 spl sojakastet
  • 2 tl musta hiina äädikat (hästi sobib asendamiseks ka palsamiäädikas)
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl musta pipart
  • 1 spl seesamiõli
  • 1 spl röstitud seesamiseemneid

Poolita baklažaan ja pane pooleks tunniks külma vette (vältimaks mõrkjat maitset).

Pane lõigatud pool allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, torka baklažaanidesse kahvliga augud ja küpseta ca 15-20 minutit 200-kraadises ahjus pehmeks. Jahuta ja viiluta (nagu pildil näha).

Sega valmis kaste, kõik ained segamini segades. Nirista kaste baklažaanidele ja sega hästi segamini. Aseta baklažaanitükid vaagnale. Raputa peale röstitud seesamiseemneid ja serveeri kohe.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)