Lihtne ja küllalt kiiresti valmiv pirukas, milles annab hea maitse suitsujuust.

  • 250 g soolast muretainast
  • 150 g suitsujuustu
  • 1 suur porru
  • 250 ml kohvikoort (võid asendada hapukoorega)
  • 1 muna
  • soola, pipart
  • 0,5 tl tüümiani
  • 1 tl õli

Rulli taigen õhukeseks ning vooderda sellega 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad umbes 3 cm kõrguselt. Aseta umbes 15 minutiks külmkappi. Lülita sisse ahi ja keera kuumus 200 kraadi peale.

Viiluta porru ja pese hoolega. Nõruta. Kuumuta nõrutatud porru pannil, kuni porru on pehmeks läinud. Maitsesta tüümianiga ja sega pannil läbi. Tõsta jahtuma.

Klopi muna ja kohvikoor kahvliga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka riivitud suitsujuust ja porru.

Võta külmkapist koogivorm taignaga. Torgi taina sisse kahvliga mõned augud ja eelküpseta pirukapõhja 200C juures umbes 10 minutit. Vala täidis pirukapõhjale ja seejärel alanda ahjus kuumust 180 kraadi peale. Küpseta umbes 25 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kergelt kuldne. Enne serveerimist lase pirukal pisut jahtuda, siis on lihtsam sobivaid tükke lõigata.

Pirukas sobib põhiroaks neljale inimesele või suupisteks 12 inimesele.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)