Äärtest krõbedad ja seest pehmed küpsised, mida söövad isukalt ka need, kes muidu porgandist vaimustuses ei ole.
- 180 g võid
- 1,5-2 dl suhkrut
- u. 200 g riivitud porgandit
- 5-6 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- näputäis soola
Vahusta või suhkruga, lisa peenelt riivitud porgandid. Sega juurde omavahel segatud kuivained. Lase tainal külmikus seista u. 1 tund.
Rulli tainas jahusel laual lahti u. 0,5 cm paksuseks. Vormi klaasist ringid. Pintselda munaga, raputa peale kaneelisuhkrut või pärlsuhkrut. Küpseta u. 200-kraadises ahjus u. 12-15 minutit või kuni küpsised on kuldkollased.
Sellest kogusest tuleb u. 3 plaaditäit küpsiseid.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Maris
Need on minu lemmik küpsised! Kui peale riputada kaneelisuhkrut, on need nagu klassikalised kaneeliküpsised, aga ainult, et palju tervislikumad tänu porgandile. Porgandi maitset ei jää üldse tunda. Olen asendanud poole nisujahu koguse ka kaerajahuga ning sel viisil on ka väga maitsvad küpsised välja tulnud.
Iris
Väga maitsvad, aga porgandit polnud väga tunda.
Adele Okastraat
Väga maitsev põnnid sõid kõik ära!