Klassikasse kuuluv porgandikook vürtside, pähklite ja toorjuustukattega.
- 200 g võid
- 200 g suhkrut
- 4 muna
- 150 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 100 g jahvatatud mandleid
- 100 g hakitud kreeka pähkleid
- 1/2 tl jahvatatud ingverit
- näpuotsaga jahvatatud muskaati
- 1 tl kaneeli
- 1 apelsini mahl ja koor
- pisut soola
- 300 g porgandit
Kate:
- sidrunimahla
- tuhksuhkrut
- 100 g toorjuustu
- 100 g paksu kohupiimapastat
Vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased. Sega kuivained omavahel, riivi porgandid. Pese apelsin harjaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus ca 50 minutit või kuni kook on küpsenud (kontrolli keskele torgatud puust tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis kalla restile jahtuma.
Sega katteained omavahel, lisa tuhksuhkrut vastavalt soovile. Määri kreem jahtunud koogile.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Teevi
Mõnus mahlane kook, kus vürtsid lisavad koogile iseloomu!
Amalthea
Mõnus kook. Minul kodus apelsini ei olnud, selle asemel sai poole sidruni mahl koogi sisse ja vürtse ka kõiki eraldi ei olnud sopsutasin 2tl. piparkoogi maitseainet ja pool tl. ingveri pulbrit. Glasuuri tegin ka ilma kohupiimapastata, lihtsalt toorjuust, tuhksuhkur ja sidruni mahl. Väga , väga hea sai :p
Ave
Ma väga sageli ei korda oma koogitegu, aga see porgandikook on üks meeldiv erand. Olen retsepti tuuninud veidi tervislikumaks (vähem suhkrut, osa võist asendan keefiri või toore õunapüreega või kasutan hoopis õli, nisujahule leian alternatiivi), aga ikka õnnestub. Alati! 🙂