Pehmed pohla muffinid, mis on kaetud krõbeda mandlimaitselise kattega.  Sama koguste ja kergema vaevaga saad valmistada ühe suure koogi.

  • 3 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl piima
  • 100 g võid
  • 200-300 g pohli

Kate:

  • 75 g võid
  • 100 g mandlilaaste
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,5 dl kohvikoort
  • 2 sl nisujahu

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja sulatatud või. Sega võimalikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa pohlad. Kui teed muffineid siis jaga tainas muffinivormidesse, kata poole vormi ulatudes tainaga, kuna tainas kerkib päris palju. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Tehes ühe suure koogi, vala tainas u. 26cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20 minutit.

Samal ajal valmista kate, selleks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades kuni kate pakseneb. Võta muffinid või kook ahjust ja kata kattega. Kattega ei tasu liialdada, sest muidu võib osa katet küpsedes vormist välja voolata. Küpseta veel 10-15 minutit.

Sellest kogusest saab 12 muffinit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)