Kiire lõunasöök või mõnus amps piknikule kaasa võtmiseks. Kaste on see, mis teeb maitse eriliseks.

  • 1/4 Baguette’i saia
  • 4 salatilehte
  • 2 viilu punast sibulat, hakitud
  • 5 tiigerkrevetti
  • jahu
  • muna
  • panko saiapuru

Kaste:

  • 3 spl majoneesi
  • 0,5 tl sinepit
  • 1 tl sidrunimahla
  • 0,5 tl tomatipastat

Puhasta krevetid, eemalda pärasool, kuivata liigne niiskus köögipaberiga, kõhupoolsele küljele lõika sälgud. Võta kolm taldrikut, ühele puista paar lusikatäit jahu, teisel klopi lahti muna, kolmandale puista panko saiapuru (või omatehtud kuivatatud saiapuru). Maitsesta jahu vastavalt maitsele, sega hästi läbi. Pane pann tulele, lisa sinna ka paar millimeetrit õli. Paneeri krevetid, kattes need kõigepealt ühtlase jahukihiga, siis kasta munasse, lastes üleliigsel maha nõrguda, ning viimaks veereta pankos. Prae pannil mõlemalt poolt kuldseks. Aseta köögipaberile nõrguma.

Sega kokku kaste. Maitse. Lõika sai keskelt pooleks, jättes ühe külje kinniseks. Määri mõlemad küljed lusikatäie kastmega, laksa kummassegi külge kaks salatilehte, nende vahele sokuta krevetid ja hakitud sibul, kalla peale veel kastet ja naudi.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)