Kook, milles muredust annab odrajahu, niiskust kohupiim ja ploomid. Sügisene magustoit argipäevaks.

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl odrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g võid
  • 250 g teralist kohupiima
  • 2 sl hapukoort
  • 50 g mandleid
  • 500 g ploome (või alõtšasid)
  • (peale 1 sl suhkrut)

Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või, haki mandlid. Sega munade hulka kohupiim ja hapukoor. Lisa jahu, mandlid ja nirista hulka või. Määri 24 cm koogivorm võiga, kalla tainas sisse ja lao peale poolikud kividest puhastatud ploomid. Raputa peale suhkur.

Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 40-45 minutit.

Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee)