Selle pisut kummalise nimega maiustuse taga peidab ennast suur soe šokolaaditükkidega panniküpsis, mis on pehme kui kook ja ei ole liialt magus.

  • 160 g suhkrut
  • 125 g võid
  • 1 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 tl soola
  • 185 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 175 g 70%-list šokolaadi

Pane ahi 195 kraadile soojenema. Tükelda šokolaad umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Vahusta või suhkruga. Lisa muna, vanill ja sool. Sõelu kokku jahu ja küpsetuspulber. Sega tainasse. Lisa taina hulka kolmveerand šokolaaditükkidest.

Pane vormi 15 mm paksune tainakiht, laota ülejäänud veerand šokolaaditükkidest taina peale ja vajuta õrnalt käega kinni. Küpseta ahjus 15 kuni 18 minutit. NB! Üleküpsenud panniküpsis ei jää jahtudes pehme! Serveeri kohe, soojalt koos vanillijäätisega.

Nippe ja nõuandeid:

  • Panniküpsise küpsetamiseks võid kasutada ka koogi- ja pirukavorme, aga ka väikeseid ramekinvorme, kuid nende suurusest sõltuvalt vali sobiv küpsemisaeg.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)