Lihtsalt valmiv soe magustoit, mis on korraga nii krõbe kui mahlane.

  • 100 g riivsaia (soovitavalt isetehtut*)
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g Demerera suhkurt
  • 85 g võid
  • 3 sl vahtrasiirupit või mett
  • 4 küpset pirni

Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega riivsai, hakitud šokolaad ja suhkur. Sulata või koos vahtrasiirupiga ja vala kuivainete hulka, sega.
Koori pirnid, puhasta südamikest ja lõika viiludeks. Tõsta pirniviilud ahjuvormi ja tõsta peale šokolaadisegu. Küpseta 25-30 minutit. Lase 10 minutit jahtuda, siis paku koos vanillijäätise või maitsestamata jogurtiga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Parima riivsaia saad kui valmistad selle ise. Lõika sai kuubikuteks ja rösti ahjus krõbedaks, purusta köögikombainis peeneks. Soovitame Poodiumi kodusaia!

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)