Huvitav kooslus magusast ja soolasest.
- 125 g võid
- 3 dl nisujahu
- 3-4 küpset pirni
- 125 g sinihallitusjuustu
- 2 muna
- 2 dl rõõska koort või hapukoort
- mandleid
Koogi põhjaks sega võitükid jahuga, vajuta 24 cm-se vormi põhja ja pane külmkappi 20 minutiks ootele.
Soojenda ahi 225 kraadini ja küpseta koogipõhja 10 minutit. Koori pirnid, poolita, eemalda südamikud ja tee pirnidesse sisselõiked (nagu fotolt näha) peaaegu kuni põhjani välja. Sedamoodi tehes on kooki lihtsam süüa, sest muidu võivad pirnid liiga kõvaks jääda. Mandlilaastud torka sisselõigete vahele ja aseta pirnid eelküpsetatud koogipõhjale. Murenda sinihallitusjuust pirnide vahele ja peale vala koore-muna segu, millele võib lisada ka pisut soola-pipart.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Ketu
Väga hea suutäis. Meie perele meeldis hapukoorega. Katte sisse, muna-hapukoore, segule lisasin pisut suhkrut ja supilusikatäis mannat.