Iiriste ja pirnitükkidega muffinid, mis kaetud mõnusa karamellise kõrvitsaseemne kattega.

  • 100 g sulatatud võid
  • 2 muna
  • 250 ml piima
  • 300 g nisujahu (võid asenda 1/3 speltajahuga)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl kaneeli
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 suur pirn
  • 100 g iirisekomme (nendest 10 tk jäta katteks)
  • kõrvitsaseemneid

Sulata või, klopi lahti ühes kausis munad, lisa piim. Teises kausis sega kõik kuivained.

Sega kuivainete juurde muna-piimasegu, sega juurde jahutatud sulatatud või. Lisa kooritud ja hakitud pirnikuubikud ja pooleks lõigatud iirisekommid. Raputa peale kõrvitsaseemneid ja iirisekommipuru.

Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-30 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. 18 muffinit.

Retsept: veidi muudetud kujul Maru “Pitsilise köögi lõunad. Granaatõun ja pipraterad”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)