Iiriste ja pirnitükkidega muffinid, mis kaetud mõnusa karamellise kõrvitsaseemne kattega.
- 100 g sulatatud võid
- 2 muna
- 250 ml piima
- 300 g nisujahu (võid asenda 1/3 speltajahuga)
- 1,5 dl suhkrut
- 2 tl kaneeli
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 suur pirn
- 100 g iirisekomme (nendest 10 tk jäta katteks)
- kõrvitsaseemneid
Sulata või, klopi lahti ühes kausis munad, lisa piim. Teises kausis sega kõik kuivained.
Sega kuivainete juurde muna-piimasegu, sega juurde jahutatud sulatatud või. Lisa kooritud ja hakitud pirnikuubikud ja pooleks lõigatud iirisekommid. Raputa peale kõrvitsaseemneid ja iirisekommipuru.
Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-30 minutit.
Sellest kogusest tuleb u. 18 muffinit.
Retsept: veidi muudetud kujul Maru “Pitsilise köögi lõunad. Granaatõun ja pipraterad”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)