soolased toidud / 04/02/2014

Piparmündise šokolaadikastmega veise maks

Lihtne igapäevatoit, millele lisab elevust piparmündimaitseline kaste.

  • 300-400 g maksa
  • 1,5 kl loomaliha puljongit või vett
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • soola, pipart
  • 1/2 tl jahu
  • 1 spl riivitud tumedat šokolaadi
  • 3/4 tl Marianne Crush’i (purustatud piparmündimaitselised kommid)
  • praadimiseks veidi rapsiõli (1 spl)

Viiluta maks 1-1,5 cm paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda sibul ja küüslauk.

Kuumuta pannil õli, karamellista sibul, veidi aja pärast lisa küüslauk. Nüüd pane pannile maks ja pruunista mõlemalt poolt. Vala pannile puljong (või vesi) ja hauta maksa umbes 20 minutit.

Vahepeal keeda riis ja kata laud.

Nüüd eemalda pannilt maks, paksenda kaste jahuga, lase korraks keema tõusta ja sega hulka riivitud šokolaad ja piparmündimaitseline Marianne crush. Sega kiiresti segamini ja serveeri koos maksaga riisi peal.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Nõgesekeerud
Järgmine retsept
Porgandi-juustu keerusaiad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Nõgesekeerud

Kaunivärvilise täidisega kevadised pärmitainaküpsetised.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.