Lihtsalt valmiv maasikatort, mille teeb eriliseks šokolaadiste piparmündikommide lisamine.

  • 2 pakki šokolaadiküpsiseid
  • 400-500 g kohupiimakreemi
  • 2 dl maitsetamata jogurtit või vahukoort
  • 500g maasikaid
  • 150g Fazeri Marianne Crushed (kui neid poest ei leia, võib osta ka tavalisi Marianne komme, kommid purustada köögikombainis)

Sega omavahel kohupiim ja vahustatud vahukoor või maitsetamata jogurt. Lisa tükeldatud maasikad ja küpsised, viimasena lisa Marianne Crushed kommipuru.

Vooderda kauss kilega, vala sinna segu. Lase seista külmkapis 3 tundi kuni üleöö.

Kummuta kook serveerimisalusele ja kaunista maasikatega.

Tort on natuke pehme konsistentsiga, seega ei pruugi väga ilusaid koogiviile lõigata. Selle retsepti järgi võib teha ka magustoitu pokaalidesse.

Retsept: raamat Suvetoidud, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)