Tõeliselt maitsev mahlane-martsipanine kook.

Muretaigen:

  • 4 dl nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2-3 sl vett

Täidis:

  • 500 g rabarbrivarsi
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g martsipani

Kate:

  • 300 g hapukoort
  • 2 muna
  • 0,5 dl suhkrut

Valmista muretainas. Selleks lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru 24 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning aseta pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Puhasta rabarber ning lõika väikesteks tükkideks, sega suhkruga ning jäta ca 20 minutiks seisma. Kalla eraldunud vedelik ära ja aseta rabarberitükid eelküpsetatud põhjale, raputa peale kaneeli. Murenda peale martsipanitükid ning vala peale omavahel kokkusegatud katteained. Küpseta 180 kraadi juures 50 minutit. Enne söömist lase täielikult jahtuda.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi-kookosekook
Järgmine postitus
Rabarberikook apelsinimarmelaadiga
1 Kommentaar

March 25, 2015

Tõeliselt maitsev kook! Hapukoore asendasin kookoskoorega kuna ei kasuta piimatooteid ja kõige peale puistasin veel mandlilaaste, mis andsid koogile ilusa välimuse ja hõrgu maitsenüansi:) Soovitan soojalt!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-kookosekook

Mahlane rabarberikook, mis ei ole liiga magus ega hapu, maitseb kindlasti kookose-armastajatele.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.