piparmündijäätis

Värskendav piparmündijäätis, mis paneb suu õhetama.

  • peotäis värskeid piparmündi lehti
  • 3 dl piima
  • 3 dl 35% koort
  • 6 sl suhkrut
  • 4 munakollast
  • 50 g tumedat šokolaadi

Eemalda piparmündilehed varte küljest ja rebi lehed väikesteks tükkideks.

Sega kokku piim ja koor, sega ja kuumuta keemiseni. Eemalda tulelt ja lisa mündilehed. Kata kaanega ja lase segul paar tundi seista.

Vahusta munakollased suhkruga. Kurna mündilehed piima-koore segust välja (pigista nendest nii palju vedelikku välja kui võimalik) ja kuumuta vedelikku kuni keemiseni. Nirista munakollaseid pidevalt segades nende hulka ettevaatlikult kogu kuum vedelik. Vala segu tagasi kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel ca 5-8 minutit kuniks segu pakseneb. Jahuta toasoojuseni ja aseta vähemalt mõneks tunniks külmikusse.

Riivi šokolaad jämeda riiviga või „koori“ seda juurviljakoorijaga.

Valmista jäätis. Sega sisse šokolaadilaastud.  Külmuta jäätist sügavkülmas vähemalt 4-5 tundi enne maiustama asumist.

Nippe ja nõuandeid:

  • Eelista kaupluse mündile oma aias kasvatatud piparmünti, see on tuntavalt aromaatsem.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee), raamtust “Jäätised ja sorbetid. Masinaga ja ilma”