majonees

Kuigi klassikaliselt tuleb majoneesi valmistamiseks tublisti vispliga vehkida, on olemas ka lihtsam variant: kasutada saumiksrit.majonees

Eriti lihtsaks teeb selle majoneesi asjaolu, et võib kasutada tervet muna, ei pea kasutama ainult kollaseid, tänu sellele on see ka pisut vähem rammus.

  1. Pane valmis vajalikud ained:
  • 1 muna (M suurus)
  • 100-150ml viinamarjaseemneõli*
  • 2 tl sinepit
  • 1 tl õuna- või veiniäädikat
  • pisut soola, pipart

*Õli võib kasutada vastavalt maitse-eelistustele, kuid eelista viinamarjaseemneõli, sest sel on kõige vähem kõrvalmaitseid. Viinamarjaseemneõli võid asendada ka maheda rapsiõliga.

majonees_ained

2. Löö muna miksrinõusse, lisa sinep, sool, pipar, äädikas ja muud maitseained, mida soovid kasutada. majonees1

3. Kalla peale õli.

majonees2

4. Torka saumikser anuma põhja ja pane tööle.

majonees5

5. Surista miksriga, vaikselt miksriotsa ülespoole tuues, kuni kõik on ühtlaselt kreemjas.majonees6

6. Majonees ongi valmis! Säilita seda õhukindlalt külmikus. Kodutehtud majonees säilib külmikus ca 4-5 päeva.

majonees7

Retsept ja fotod: Elisa Koor (Perenaine.ee)