Küpsetamist mittevajav suvine kook maasikatest, šokolaadist ja värskest piparmündist.

Põhi:
  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 60 g tumedat šokolaadi
  • 60 g võid
Vahele:
  • 300 g maasikaid
Kreem:
  • 2 suurt peotäit värskeid piparmündilehti
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 1 spl sidrunimahla
  • 200 ml 35% koort
  • 300 g toorjuustu
  • u. 5 spl suhkrut (lisa rohkem kui magusamat soovid)
  • 2 želatiinilehte

Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja suru 26 cm läbimõõduga koogivormi.

Tükelda maasikad ja lao ühtlase kihina koogipõhjale, pane vorm külma.

Kreemi valmistamiseks püreesta piparmündilehed koos sidrunimahla- ja koorega nii peeneks kui saad.

Suru saadud mass läbi peene sõela. Sega piparmündimass toorjuustuga, lisa vahustatud vahukoor ja maitsesta suhkruga.

Paisuta želatiinilehed külmas vees 5 min. seejärel pigista liigne vesi ära ja lahusta kuumas vees. Jahuta, lisa peene nirena toasooja piparmündi-toorjuustukreemile pidevalt segades. Vala kreem koogivormi ja lase külmikus taheneda vähemalt 4tundi kuni üleöö(kate jääb mõnusalt kreemjas, želatiini on lisatud vaid nii palju, et toorjuustukreem koos püsiks).

Serveeri maasikate ja šokolaadiga.

Retsept: Juta Raudnask (What a wonderful world), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)