Rammus šokolaadine juustukook, millele lisab värsket maitset ja huvitavat maitsenüanssi piparmündišokolaadi lisamine.

Küpsisetainas:

  • 100 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 dl fariinisuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 2 dl nisujahu
  • 2 sl kakaod
  • näputäis soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 600 g toorjuustu
  • 2-2,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,75 dl maisitärklist
  • 3 muna
  • 2 dl 35% koort
  • 100-150 g piparmündišokolaadi (After Eight)

Glasuur:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl 35% koort

Kõigepealt tee valmis šokolaadiküpsised, selleks vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa edasi vahustades muna, sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Sõelu võivahule jahusegu, sega ühtlaseks tainaks. Kata ahjuplaat ühtlaselt tainaga, küpseta 200-kraadises ahjus u. 10 minutit.

Jahuta ja murra väiksemateks tükkideks.

Täidiseks vahusta 200 g toorjuustu vanillsuhkru, maisitärklise ja poole suhkru kogusega. Lisa edasi vahustades ülejäänud toorjuust, suhkur, munad ja koor.

Kata 26 cm-se läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga, täida põhi tihedalt küpsiste tükkidega. Tõsta lusikaga põhjale pool täidisest, murra piparmündišokolaad väiksemateks tükkideks. Lao šokolaad täidisele, lisa ka alles jäänud küpsisetükid. Kata alles jäänud täidisega. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 1 tund ja 10 minutit.

Glasuuriks sulata šokolaad koos koorega, määri koogile.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)