Aasta siis oli 1988! 4. detsembril kandis Lilian Kosenkranius ette selle piparkoogitaina retsepti. See tuli kiiruga tele-ekraanilt maha kirjutada. Loodetavasti sai alljärgnevates märkmetes kõik õigesti kirja.

Piparkoogitaigen (2 kg)

Siirup:

  • 150 g suhkrut
  • 1/4 l vett
  • 500 g suhkrut

Taigen:

  • 250 g rasvainet
  • 150 g hapukoort
  • 3 munarebu
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl nelki
  • Apelsinikoort
  • 2 tl soodat
  • 2 tl sidrunhapet
  • veidi soola
  • 1 kg nisujahu

Pruunista 150 g suhkrut. Lisa kuum vesi ning jäta keema. Sega juurde ülejäänud suhkur ja kuumuta, kuniks sellest saab siirup. Jahuta kiiresti külmas veevannis. Lisa maitseained, tükeldatud rasvaine, munad, hapukoor ning jahu.

Meie lugeja Koidu kirjutas, et tema teeb selle retsepti järgi piparkooke tänaseni! Koidu tähelepanekuid selle taina tegemisel:

“Suhkru pruunistamiseks oleks ideaalne malmpann (vee lisamisel olla ettevaatlik – pritsib). Vesi lisada sabaga nõu abil kraanikausi kohal. Siirupit hoida pliidil kuni suhkur panni küljest lahti tuleb, siis lisada ülejäänud suhkur ja jätta siirup keema. Kui vaht peale tuleb, asetada nõu külma vette jahtuma. Kergitusained segada vähese jahuga. Maitseaineid võtta 10g/kg kohta. Kasutada võib ka sukaadi, laste puhul piisab ka ainult tumedast suhkrust. Maitseained lisada kuumale siirupile, samuti või ja margariin. Hapukoor, munad ja jahu lisada pisut jahtunud segule (tükkide ärahoidmiseks lisada jahu väikestes kogustes). Segada korralikult läbi. Mina teen tainast veenõusse asetatud kõrgemas potis.”