Maitsvad munavabad piparkoogid, milles tavalise nisujahu asemel on kasutatud täisterajahu koos rukkijahuga.
- 4 dl tumedat siirupit
- 250 g võid
- 1 tl soodat
- soola
- 400 g täistera nisujahu
- 120 g täistera rukkijahu
- 2 tl kaneeli
- 1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 1/2 tl jahvatatud nelki
- 1/2 tl kardemoni
- 1/2 tl ingverit
Kuumuta potis siirup, lisa maitseained ja kuubikuteks tükeldatud või. Jahuta, viimasena lisa omavahel segatud sooda-jahusegu.
Sõtku tainas läbi ja paki toidukilesse. Lase tainal seista vähemalt üleöö külmikus.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Maris
Väga maitsvad piparkoogid tulid välja! Kõigile maitsesid väga.
Piparkoogitaigen rukkijahuga | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]
Piparkoogitainas rukkijahuga | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]