Lehmakommi-laadne maius, mis Ameerikas tuntud kui vanilla fudge. Valmistamine ei ole keeruline, kuid nõuab piisaval määral kannatlikkust. Sellest kogusest saab ca 25 kommi.
- 150 ml piima
- 170 g magustamata kondenspiima
- 400 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkurt
- 100 g võid
Valmista ette vorm. Meie kasutasime näiteks piklikku keeksivormi, mille põhja ja seintele panime fooliumi ja määrisime selle kergelt õliga. Sobib ka iga teine vorm suuruses 18×18 cm.
Võta paksupõhjaline pann ning kalla kõik koostisosad pannile. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuniks suhkur ja või on sulanud. Tõsta kuumus keskmisele tasemele ning kuumuta veel ca 25-30 minutit pidevalt segades (keema ei tohi lasta!), kuniks segu on saavutanud kuldse värvuse ning jahukastme-laadse paksuse. Segu tuleb kogu aeg segada, vastasel juhul kõrbeb see põhja!
Eemalda pliidilt ja lase 5 minutit seista, lisa vanillisuhkur ja sega segu hoogsalt lusikaga läbi. Kalla ettevalmistatud vormi. Jahtumiseks ja tahenemiseks kulub ca 5-6 tundi. Lõika kommid terava noaga tükkideks siis kui mass on tahenenud.
Nippe ja nõuandeid: Kui mass ei tahenenud piisavalt ära, jäi selle keemisaeg lühikeseks.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Kristi
Kas mass tuleks jätta tahenema toatemperatuurile või külmkappi?
Eva@Perenaine
Tahenema jäta toatemperatuurile.