Laimi-maitselise glasuuriga mahlane ja vürtsikas pehme jõuluhõnguline kook.
- 200 g võid
- 2 dl suhkrut
- 4 spl siirupit
- 4 muna
- 4 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 3 tl piparkoogimaitseainet
- 1 tl kaneeli
- soola
- 200 g hapukoort
Glasuur:
- 200 g toorjuustu
- 120 g magusat kondenspiima
- 1 laimi riivitud koor
- pohli
Vahusta toasoe või suhkru ja siirupiga heledaks kreemiks. Lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sega omavahel kõik kuivained. Lisa või-munasegule vaheldumisi hapukoor ja jahusegu, sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas u. 25 x 35 cm-sesse küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit või kuni puutikk jääb koogi sisse torgates puhtaks. Jäta kook jahtuma ja valmista samal ajal glasuur.
Selleks vahusta toorjuust kondenspiimaga, lisa riivitud laimikoor. Kata maha jahtunud kook toorjuustukreemiga, puista peale pohli.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Katre Eskor
Iga-aastane jõuluklassika 🙂
Helene
Tere
Mis siirupit selles koogiretseptis kasutada? Kas siirup tuleb ise teha veest ja suhkrust või saab kasutada mõnda valmistoodet poest?
Eva@Perenaine
Tere! Kõige lihtsam: soeta poest hele suhkrusiirup (DanSukker) ja kasuta seda. Head küpsetamist!