Laimi-maitselise glasuuriga mahlane ja vürtsikas pehme jõuluhõnguline kook.

  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 4 spl siirupit
  • 4 muna
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kaneeli
  • soola
  • 200 g hapukoort

Glasuur:

  • 200 g toorjuustu
  • 120 g magusat kondenspiima
  • 1 laimi riivitud koor
  • pohli

Vahusta toasoe või suhkru ja siirupiga heledaks kreemiks. Lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sega omavahel kõik kuivained. Lisa või-munasegule vaheldumisi hapukoor ja jahusegu, sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas u. 25 x 35 cm-sesse küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit või kuni puutikk jääb koogi sisse torgates puhtaks. Jäta kook jahtuma ja valmista samal ajal glasuur.

Selleks vahusta toorjuust kondenspiimaga, lisa riivitud laimikoor. Kata maha jahtunud kook toorjuustukreemiga, puista peale pohli.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)