Mahlase täidise ja krõbeda kattega pirukas, milles peedi magusust tasakaalustab sinihallitusjuust.

Pirukataigen:

  • 2,5 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 100 g hapukoort
  • 0,5 tl soola

Täidis:

  • 500 g keedetud ja riivitud peeti
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • 10 rohelist oliivi
  • 1 muna
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Valmista pirukatainas hakkides külmad võitükid jahu sisse. Kui segu on sõmer, lisa hapukoor (ja sool) ning sõtku kiirelt käte vahel ühtlaseks tainaks. Aseta tainas vähemalt paariks tunniks külmkappi.

Täidiseks sega peet, murendatud sinihallitusjuust, poolitatud oliivid lahtiklopitud muna ja maitseainetega.

Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ristküliku kujuliseks tükiks. Aseta täidis keskele pikliku ribana ja peida kahelt poolt taina sisse. Mätsi kinni ka otsad. Aseta ahjuplaadile, murdekoht allpool. Määri pealt munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)