Mahlase täidise ja krõbeda kattega pirukas, milles peedi magusust tasakaalustab sinihallitusjuust.
Pirukataigen:
- 2,5 dl nisujahu
- 100 g võid
- 100 g hapukoort
- 0,5 tl soola
Täidis:
- 500 g keedetud ja riivitud peeti
- 100 g sinihallitusjuustu
- 10 rohelist oliivi
- 1 muna
- maitsestamiseks soola ja pipart
Valmista pirukatainas hakkides külmad võitükid jahu sisse. Kui segu on sõmer, lisa hapukoor (ja sool) ning sõtku kiirelt käte vahel ühtlaseks tainaks. Aseta tainas vähemalt paariks tunniks külmkappi.
Täidiseks sega peet, murendatud sinihallitusjuust, poolitatud oliivid lahtiklopitud muna ja maitseainetega.
Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks ristküliku kujuliseks tükiks. Aseta täidis keskele pikliku ribana ja peida kahelt poolt taina sisse. Mätsi kinni ka otsad. Aseta ahjuplaadile, murdekoht allpool. Määri pealt munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Kristina
Äärmiselt maitsev, soovitan kõigile peedisõpradele! Omalt poolt lisaksin täidisesse kreeka pähkleid, aga kuna neid kapis polnud, panin peaotäie päevalilleseemneid. Sobis hästi. Eile sai pirukas tehtud, täna juba kordamisel!
Triin
Minu viimase aja lemmik on ka keedupeet – reeglin lisan seda rohelistesse salatititesse. Täna lõunaks tegin selle piruka – super! Tainas jäi mõnusal kõrbe ning täidis parajalt mahlane. Läheb kindlasti kordamisele!
Zoozi
Ma just mõlgutasin mõtteid peedipirukast. Mul küll oliive polnud plaanis lisada, aga tundub huvitav. Väga isuäratav näeb välja 🙂
Caroline
Väga ahvatlev retsept! Olen suur peedisõber, aga kahjuks nisujahu tarbida ei saa. Kas seda tainast saaks teha ka kaera- või mõne muu jahuga?