Toitev ja maitseküllane salat, mis on üsna toekas, et ka põhiroa mõõtu välja anda. Serveeri soojalt või külmalt. Kogused 2-3 inimesele.

  • 2 keskmise suurusega peeti
  • 1 dl punaseid kiirkeedu läätsi
  • 0,5 dl puljongikuubikut
  • 50 g rukolat
  • 35 g feta juustu
  • 200 g kõva tofut

Tofu marinaad:

  • 2 cm-ne jupp ingverit, riivitult
  • 2 spl sojakastet
  • 4 spl oliiviõli
  • 1/4 tl Cayanne’i pipart

Rukola kaste:

  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 tl mett
  • soola, pipart

Alusta peetidest. Mässi peedi fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus pehmeks (45 – 60 minutit). Eemalda foolium, lase jahtuda ning koori ja lõika sektoriteks.

Sega kokku tofu marinaad. Loputa tofu külma vee all ja lõika kuubikuteks. Kalla peale marinaad ja lase pool tundi maitsestuda. Kalla koos marinaadiga pannile ning prae krõbedaks. Pane ootele.

Keeda läätsed puljongikuubikuga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja pane ootele.

Sega kokku salatikastme ained ning sega rukolaga.

Sega kõik salati ained kokku ning pudista peale feta juustu. Serveeri.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)