Kuulus vürtsikas tofuroog Hiina Sichuani köögist. Selle valmistas originaalis üks vana naine, kelle näol olid armid. Ta valmistas seda toitu üsna tihti, sest seda kiideti väga. Pärimus räägib, et mõne aja pärast sai naine selle toidu söömise tõttu armidest lahti.

  • 350 g tofut
  • 2 spl tšillipastat
  • 15 g küüslauku
  • 15 g ingverit
  • 150 g sealiha
  • 1 tl Sichuani piprapulbrit
  • rohelist sibulat
  • 1 spl heledat sojakastet
  • 1 spl tumedat sojakastet
  • 1 spl kartulitärklist
  • 200 g vett

Lõika tofu 2 cm suurusteks kandilisteks tükkideks. Haki küüslauk ja ingver hästi peeneks, lõika ka roheline sibul peeneks.

Kuumuta pannil õli. Lisa sealiha tükid (2 cm suurused) ja kui need on juba värvi muutnud, lisa ingver, küüslauk ja tšillipasta liha juurde. Prae mõned minutid. Lisa vesi, sojakaste ja tofu. Keeda 3 minutit, ettevaatlikult segades, et tofukuubikuid ära ei lõhu. Lõpuks lisa kartulitärklis, mis on segatud pannilt võetud paari spl vedelikuga. Kuumuta kuniks kaste pakseneb. Serveerides raputa üle Sichuani pipra ja rohelise sibulaga.

Retsept: Han Yang (Han’s restoran), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

Retsept ilmus ajakirjas Psühholoogia Sinule aastal 2014.