Lihtsasti valmiv magustoit vaid kolmest komponendist, mis maitseb kreemine ja värskendavalt hapukas. Kogused kahele.

  • 3 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 dl passionipüreed

 

Pane koor ja suhkur potti ja kuumuta keemiseni. Keeda madalal tulel pidevalt segades 2-3 minutit. Eemalda tulelt ja lase ca 5 minutit jahtuda. Sega sisse passionipüree ja kalla segu magustoidu vormidesse. Segu on veel vedel, kuid taheneb jahtudes. Selleks jahuta kreem esmalt toatemperatuurini ning seejärel ca 3 tundi külmikus. Soovi korral serveeri värske passioniviljaga (nagu pildil).

Nippe ja nõuandeid: sarnase kreemi võid valmistada ka sidrunimahlast (lisa natukene rohkem suhkrut, sest sidrun on hapum), laimimahlast või astelpajupüreest.

Passionivilja nimetus on eesti keeles ametlikult granadill, kuid kauplustes ja restoranides nimetuse all “passion” või “passionivili” (inglise k. passionfruit).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)