Blogi / 01/20/2017

Kuidas aurutada kartuleid

Hea vaheldus keedetud kartulitele – auruta need! Sedasi saad rikkaliku maitsega muredad kartulid. Kartuleid õpetab aurutama Salme Masso raamatus “Laste kokaraamat”.

Võta 4 suuremat või 8 väiksemat kartulit, koori need ja pane külma vette. Suured kartulid lõika pooleks, väiksemad jäta terveks. Täida keedunõu alumine osa veega, kata nõu kaanega ja kuumuta keema. Pane kartulid restile, mis neid keeva vee kohal hoiab. Puista kartulitele ka soola. Kata nõu kaanega ja keeda nõrgal mulinal 30 – 35 minutit. Kartulite pehmust proovi terava noaotsa või vardaga. Kui kartulid on pehmed, tõsta nad restiga vee kohalt ära ja pane kohe lauale.

Aurus keetmise ajal valva hoolega, et vesi kartulite alt otsa ei saaks. Seda võib juhtuda siis, kui keetmine on väga äge või kui keedunõu kaas on liiga kerge või lahtine. Kui vaja, lisa keeva vett.

Kui raamatu trükkimise ajal (1983) auruteid veel Eestimaal suurt ei teatud-tuntud, siis tänapäeval, kasutades näiteks bambusest aurutit, kata auruti põhi küpsetuspaberiga (mille sisse on lõigatud augukesed, et aur läbi tuleks).




Eelmine postitus
Kuidas teha piparkookidest pärga
Järgmine postitus
Teeme Pavlovat - nippe Austraalia küpsetajatelt
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kuidas teha piparkookidest pärga
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.