Maitsva kukeseenepiruka võib küpsetada ka pärmitaignast põhjal.

Põhi:

  • 3 dl jahu
  • 15 g presspärmi
  • 1 dl piima
  • 2 sl õli
  • soola

Täidis:

  • 400 g kukeseeni
  • 2 sl võid
  • 100 g kohupiima/kodujuustu
  • 2 muna
  • 200 g hapukoort
  • soola
  • 75 g juustu
  • tilli

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sool, jahu ja õli ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks, määri pealt õliga ja lase rätiku all tainal tund aega kerkida.

Prae kukeseeni võis. Klopi munad, hapukoor ja kohupiim ühtlaseks, lisa peenelt riivitud juust ja hakitud till. Maitsesta soolaga. Rulli kerkinud tainas jahusel laual õhukeseks ja vooderda võiga määritud 24 cm vorm tainaga, vala sisse täidis ja küpseta 180 kraadi juures, ahju keskosas umbes 45-50 minutit. Enne lahtilõikamist lase pirukal pisut jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)