Maitsev-mahlane argiroog.

  • 450 g broileri kintsuliha
  • 3 sibulat
  • 2 suuremat porgandit
  • 3 suurt küüslauguküünt
  • 2 dl tumedat riisi
  • 1 dl rohelisi läätsi
  • 2 sl ketšupit
  • peotäis tumedaid rosinaid
  • 1 väike ananassikonserv (võib koos vedelikuga)
  • 1 dl apelsinimahla
  • 2 sl Teriyaki kastet
  • 1-2 sl karripulbrit
  • 800 ml puljongit (näiteks Herbamare puljongikonsentraadist)
  • soola

Kalla poti põhja pisut õli ja tükeldatud broileriliha. Pruunista, lisa hakitud sibulad, tükeldatud porgand, hakitud küüslauk ja karri. Prae mõned minutid.

Lisa Teriyaki kaste. Kalla juurde riis, läätsed, rosinad ja ketšup. Vala peale kuum kana- või aedviljapuljong. Keera kuumust vähemaks ja lase toidul kaane all haududa.

Kui riis on peaaegu pehme, lisa apelsinimahl ja ananassitükid ning ananassikonservi vedeliku. Hauta, kuni riis on pehme. Vajadusel maitsesta soolaga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)