Nostalgiline pähklitega tort, milles klassikaline võikreem on asendatud toorjuustukreemiga.

Biskviit:

  • 5 suurt muna
  • 5 spl suhkrut
  • 5 spl nisujahu
  • 5 spl tärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
Kreem:
  • 400 g toorjuustu
  • 3 spl kakaod
  • 150-200 g kondenspiima
  • soovi korral konjakit
Immutamiseks:
  • u. 1,5 dl valmis kohvi
Katteks:
  • 150 g maapähkleid
  • 2-3 spl suhkrut

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta kollased suhkruga helekollaseks. Vahusta ka munavalged näputäie soolaga kõvaks vahuks, sega ettevaatlikult pool vahust munakollasevahule. Sõelu munakollasevahu sisse jahu-tärklise segu, sega õrnalt. Viimasena lisa juurde alles jäänud munavalgevaht ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.

Võta kaks suurt ahjuplaati ja kata küpsetuspaberiga, jaota biskviittainas võrdselt kahele plaadile. Küpseta korralikult eelkuumutatud ahjus, 200-kraadi juures u. 10-12 minutit kuniks biskviit on pealt helepruun. Jahuta küpsenud biskviitpõhjad.

Kreemiks vahusta toorjuust kergelt kondenspiima ja kakaoga (seda on lihtsam teha kui ained on toasoojad). Haki pähklid (aga mitte liiga peeneks puruks), rösti paksupõhjalisel pannil, lisa suhkur ja kuumuta kuni suhkru sulamiseni. Võta tulelt, jahuta.

Lõika mõlemad biskviitpõhjad horisontaalselt pooleks (nii et kokku saad 4 biskviitpõhja). Tõsta üks põhi serveerimisalusele, immuta vähese kohviga, kata ühtlaselt kakao-toorjuustukreemiga, tõsta peale teine biskviitpõhi. Korda sama allesjäänud kahe biskviitpõhjaga. Kõige viimaseks kihiks jääb kakao-toorjuustukreem. Kata tort pealt pähklipuruga ja tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)