Luksuslik kook, mis võlub pähkli ja šokolaadi kombinatsiooniga.

  • 150 g kooritud mandleid
  • 150 g kreeka pähkleid
  • 300 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega on parim)
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 250 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 6 suurt muna, valged ja kollased eraldi

Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Kata 25 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Pane mandlid ja pähklid köögikombaini ja purusta üsna peeneks. Lisa väiksemateks tükkideks murtud šokolaad ja pane köögikombain umbeks 30-60 sekundiks tööle, sõltuvalt sellest, kui väikesteks tükkideks oli šokolaad eelnevalt murtud. Tõsta pähkli-šokolaadisegu mõneks minutiks kõrvale ja pane köögikombaini või koos suhkruga ning vahusta pehmeks vahuks, seejärel lisa ükshaaval munakollased ja lõpuks sega kõik kokku pähkli-šokolaadi massiga.

Teises kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks ning õrnalt segades liida munavalgevaht sokolaadi, pähkli ja võiseguga. Vala koogivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 40-60 minutit.

Kook on valmis, kui puutikuga katsudes jääb tikk puhtaks. Kook on eriti maitsev, kui kõrvale pakkuda vaniljejäätist ja vähese suhkruga hõõrutud mustikaid.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)