Õlivabast pähklijahust valmivad šokolaadiküpsised, mis on äärtest krõbedad ja seest pehmed. Maitsevad peaaegu nagu Nutella!
- 120 g võid
- 1 dl suhkrut
- 120 g sarapuupähkli jahu, õlivaba (või tavalist pähklijahu)
- 2 muna
- 120 g tumedat šokolaadi, hakitud
- näputäis soola
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahule ükshaaval edasi vahustades munad. Sulata veevannil šokolaad. Lisa maha jahutatud šokolaad ja sool või-muna vahule. Viimasena sega juurde pähklijahu.
Tõsta tainas u. 30. minutiks külmikusse. Vormi tainast 2 teelusika abil pallikesed ja vajuta need kergelt lapikuks. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 7-9 minutit. Kontrolli küpsust, küpsised peaksid jääma seest pehmeks.
Sellest kogusest tuleb u. 2,5 plaaditäit küpsiseid.
NB! Kõige parema tulemuse saab õlivaba pähklijahuga, aga õnnestub ka tavalise pähklijahuga (taigen tuleb pisut vedelam ja küpsised rasvasemad).
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)