Rohke õuna-rosinatäidisega struudel, mille muudab tervislikumaks täistera nisujahu, vahtrasiirup ja Demerera suhkur. Serveeri leigelt koos vanillijäätisega. Sellest kogusest tuleb 2 keskmise suurusega struudlit.

Taigen:
  • 150 g täistera nisujahu
  • 60 ml vett
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • soola
Määrimiseks:
  • 3 spl sulatatud võid
Täidis:
  • 500 g õunu
  • 1 spl Demerera suhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 tl maisitärklist
  • 2 spl rosinaid
  • 2 spl hakitud mandleid
  • 2 spl riivsaia

Sega kõik taina koostisosad, kuni moodustub ühtlane tainas. Vormi palliks, lase kuuma veega loputatud niiskes kausis 30 minutit seista. Laota lauale suur rätik, puista sellele jahu ja rulli tainas nii õhukeseks kui võimalik. Võta taina pikematest külgedest sõrmedega kinni ja venita see ruudukujuliseks. Määri tainas võiga kokku ning puista riivsaiaga üle.

Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks, sega läbi suhkru, kaneeli, maisitärklisega ja laota tainale. Puista peale mandlid ja rosinad. Tõsta taina servad õunte peale ja keera käterätiku abil tainas õrnalt rulli. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 50 minutit.

Retsept: ajakiri Naised, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)