Mahlane kohupiimakook õuna ja vürtsidega.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 0,5 dl fariinsuhkrut
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1,5  dl nisujahu
  • 1,5 dl rukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 500 g kohupiima
  • 2 dl hapukoort
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 sl tärklist
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl kaneeli
  • 3 dl riivitud hapukamat õuna

Mikserda või suhkruga kohevaks, lisa toasoe muna ja jätka vahustamist, lisa kuivained ja sõtku kokku tainas.

Vooderda 22 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Määri ääred võiga. Suru tainas ühtlase kihina vormi  põhjale ja äärtele. Täidise ained sega omavahel ja kalla vormi. Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 1 tund ja 10 minutit.

Lülita ahi välja ja lase koogil veel umbes 10 minutit ahjus seista. Söö jahtunult.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)