Äärtest krõbedad ja seest pehmed šokolaadimaitselised küpsised, mille taina kokku segamine käib kiirelt. Maiusta koos klaasi piimaga!

  • 100 g võid
  • 170 g Nutellat
  • 50 g suhkrut
  • 40 g pruuni suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl soodat
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g nisujahu
  • 50-100 g tumedat šokolaadi
  • näputäis soola

Vahusta või suhkrutega kohevaks, lisa muna vahustamist jätkates. Lisa võivahule Nutella, vahusta ühtlaseks. Mõõda teise kaussi jahu, sooda, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool, sega läbi. Haki šokolaad väikseteks tükkideks, lisa võivahule jahu ja šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.

Taina võib asetada külmikusse tahenema, siis on tainast kergem pallikesi vormida, kuid saab ka ilma. Veereta väikesed pallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt suured vahed, sest küpsised kerkivad küpsemisel. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 7-10 minutit. Võta küpsised ahjust ja lase jahtuda 5 minutit.

Sellest kogusest tuleb umbes 40 küpsist.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)