Igasugu helbed on väga hea materjal küpsiste tegemiseks. Need pätsid said tehtud kapist leitud Eesti päritolu jämedate odrahelvestega.

  • 2 muna
  • 75 g suhkrut
  • 250 g jämedaid odrahelbeid
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 50 g kreeka pähkleid
  • 65 g võid
  • 50 g piimašokolaadi
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta munad suhkruga. Haki pähklid ja šokolaad. Sega odrahelbed kakaopulbri, pähklite, šokolaadi ja vaniljesuhkruga ning lisa munavahule. Nirista hulka sulatatud või. Sega segamini ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väiksed pätsid.

Küpseta 180 kraadi juures umbes 13 minutit. Jahuta restil. Sellest kogusest saad kaks plaaditäit küpsiseid.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)