Kaunivärvilise täidisega kevadised pärmitainaküpsetised.

Pärmitaigen:

  • 25 g pärmi
  • 2,5 dl piima
  • 2 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 5 dl nisujahu
  • 1,5-2 dl täistera nisujahu
  • 2 sl kõrvitsaseemne õli

Vahele nõgesepestot:

  • 1,5 dl minut aega keevas vees seisnud ja nõrutatud nõgeseid
  • 1 dl kõrvitsaseemneid
  • 0,5 dl tugevama maitsega riivitud juustu
  • 0,75-1 dl kõrvitsaseemne õli
  • 2 tl valgeveiniäädikat.
  • 4 küüslauguküünt
  • soola

Peale:

  • kuivatatud tomateid
  • määrimiseks muna

Vedelda pärm suhkruga, lisa käesoe piim ja sool. Sõtku juurde jahu. Viimasena lisa õli. Sõtku kuni tainas hakkab kausi küljest lahti lööma. Vormi pall, puista üle jahuga ja lase rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Nõgestel eemalda varred. Kalla peale keev vesi, hoia neid seal umbes minut ja kurna. Pigista välja kogu vesi. Nüüd peaks nõgeste maht olema umbes 1,5 dl. Pane nõgesed köögikombaini, lisa kõrvitsaseemned, õli, äädikas, küüslauguküüned ja riivitud juust. Töötle kõik ühtlaseks pastaks, maitsesta vajadusel soolaga.

Rulli tainas ristkülikukujuliselt. Määri peale nõgesepesto ja peeneks hakitud kuivatatud tomatid. Keera tainas rulli, lõika sakilise või terava noaga kettad ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile 15-20 minutiks kerkima. Kerkinud saiad määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12-15 min. Sellest kogusest saab 2 plaaditäit saiakesi.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)