Vürtsikas indiapärane roog, aga põhjamaisele maitsele siiski mitte liiga tuline, samas karripasta kogust võib ka oma maitse järgi reguleerida.

  • 1 spl õli
  • 3 spl Thai kollast karripastat
  • 2 hakitud sibulat
  • 1 tl kardemoniseemneid, uhmris kergelt purustaud
  • 1 tl sinepiseemneid (võib ka ilma)
  • 1 kg muskaatkõrvitsat
  • 300 ml köögivilja puljongit
  • 400 ml kookospiima
  • 250 g kikerherneid (keedetud)
  • 1 laim või sidrun
  • 1 tl suhkrut
  • soola maitse järgi
  • serveerimiseks riisi

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ning lase sibulal klaasjaks minna. Sega hulka karripasta, sinepiseemned ja kardemoniseemned. Paari minuti pärast lisa tükeldatud muskaatkõrvits, sega kergelt läbi, nii et kõrvitsatükid oleksid maitseainetega kaetud.

Nüüd vala peale puljong ja kookospiim. Kui segu on keema tõusnud, on aeg lisada eelnevalt keedetud kikerherned. Karri on valmis ümbes 10 minuti pärast, kui kõrvits on pehme. Keera tuli ära, maitsesta suhkru, soola ja laimist või sidrunist pressitud mahlaga ning serveeri aurutatud riisi juurde.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)