See on lihtne, ameerikapärane keeks, milles üleküpsenud banaanid leiavad parima kasutuse.

  • 100 g rosinaid
  • 75 ml rummi
  • 175 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 125 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 2 suurt muna
  • 3-4 väga küpset banaani (kooritult umbes 300 g)
  • 60 g hakitud kreeka pähkleid
  • 1 tl vanilliekstrakti

Pane rosinad koos rummiga väiksesse potti ja kuumuta pliidil keemseni.Võta pott tulelt ja lase vähemalt tund aega seista. Seejärel kurna allesjäänud vedelik.

Sega kuivained. Sulatatud või ja suhkur sega omavahel. Lisa ühekaupa munad ja jätka segamist. Lisa kahviga purustatud banaanid, pähklid, rosinad ja vanilliekstrakt. Kalla hulka kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Vala tainas võiga määritud keeksivormi (või silikoonvormi) ja küpseta eelkuumuatutud ahju keskosas 170 kraadi juures 60-75 minutit, kuni keeksisse torgatud tikk jääb puhtaks.

Jahuta pisut enne serveerimist.

Retsept: Nigella Lawson, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)