tordid ja koogid / 04/28/2014

Napoleon keedukreemiga

Keedukreemikook, mida klassikaliselt küpsetakse lehttainast ja kaetakse glasuuriga, aga maitsva tulemuse annab ka alljärgnev retsept hapukoore-muretainaga.

Taigen:

  • 200 g võid
  • 200 g hapukoort
  • 5 dl nisujahu
  • 1 tl soola

Kreem:

  • 1 l piima
  • 2,5 dl suhkrut
  • 4 sl nisujahu
  • 4 suurt muna
  • 75 g võid
  • 2 tl vanillisuhkrut

Vahele soovi korral mõnd hapukat moosi

Taina jaoks haki suures kausis jahu, või ja sool. Lisa hapukoor. Mudi tainas ühtlaseks massiks. Keera kilesse ja hoia külmas vähemalt 1 tund.

Valmista kreem. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur. Vispelda teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala munasegu keeva piima hulka ja alanda kuumust, jätka segamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta pott tulelt. Lisa või ja jahuta pott külmaveevannis. Maitsesta vanillisuhkruga.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga taigen 5-6 tükiks. Rulli taignatükid jahusel laual ükshaaval ümmargusteks, õhukesteks ketasteks või neljakandiliselt, olenevalt vormi suurusest, millese pärast koogi teed.

Toksi kahvliga tainasse augud. Küpseta põhjasid ükshaaval või paarikaupa 8-10 minutit, kuni nad on kollakad, pealmine kiht küpseta pisut tumedamaks. Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi, ühe kihi vahele soovi korral lisaks kreemile ka mõnda hapukat moosi. Kõige pealmine kiht pudista peeneks ja puista tordile. Hoia kooki üleöö külmas, siis jõuab see läbi imbuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Napoleon hapukoore-muretaignaga
Järgmine postitus
Pähkli-iirisekattega vürtsikas kõrvitsakook
2 Kommentaari

January 7, 2015

See on nö MINU napoleon…alati kui isu tuleb, siis küpsetan just selle retsepti järgi. Iga kord tuleb hästi välja ja kõik kiidavad. Suur tänu retsepti eest!


January 3, 2020

[…] Napoleon keedukreemiga […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Napoleon hapukoore-muretaignaga

Hapukoore-muretaignaga versioon Napoleoni koogist. Parim kirsimoosiga!

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.