Mahedamaitseline mustsõstralisandiga jäätis, jahutamaks suvekuumust!

  • 2 dl piima (3,5%)
  • 2 dl 35% koort
  • 200 g mustsõstraid
  • 1 dl + 2 spl suhkrut
  • 4 munakollast

Vahusta munakollased 1 dl suhkruga, kergelt lusikaga kloppides. Kuumuta piim keemiseni ja nirista munakollaste sisse, viimaseid pidevalt segades. Kalla segu tagasi potti ja kuumuta tasasel tulel (et munakollased tükki ei läheks) kuniks segu pisut pakseneb. Eemalda tulelt, kalla mass läbi sõela ja jahuta.

Valmista mustsõstralisand. Kuumuta marjad 2 spl vee ja 2 spl suhkruga, keeda tasasel tulel ca 8 minutit. Püreesta ja suru mass läbi sõela. Jahuta saadud mustsõstramoos, esmalt toatemperatuurini ja seejärel külmkapis.

Sega jäätisemass mustsõstramoosi ja koorega ning valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)