Mustika ja astelpaju maitsed sobivad lihtsalt hästi.
Põhi:
- 1,5 dl nisujahu
- 1,5 dl täistera nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- pisut soola
- 3 sl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 80 g võid
- 1 muna
Kate:
- 3 dl mustikaid
- 3 dl astelpajumarju
- 1 dl suhkrut
- 50 g martsipani
- 200 g hapukoort
- 2 muna
- 1 sl tärklist
Taina jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja mudi see sõrmedega ühtlaseks puruks. Seejärel lisa muna ja sõtku tainas kiirelt kokku, vormi palliks ja pane vähemalt pooleks tunniks kilekoti sisse mässituna külmkappi.
Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja vooderda 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Peale puista hakitud või riivitud martsipan.
Katte jaoks sega omavahel hapukoor, munad, tärklis ja suhkur. Kalla marjad pirukapõhjale ja kõige otsa lisa hapukoore-muna segu. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 175-kraadi juures umbes 45 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Helen
Mina panin lisaks hapukoorele veel ka törts toorjuustu, kuna jäi lihtsalt eelmisest koogist alles. Tärklist mul ka ei olnud ja lisasin jahu. Põhjale
lisasin nisujahule veidi kamajahu. Kook tuli hea.
Eva
Tõeliselt maitsev kook! Astelpaju, mustikas ja martsipan koos selle kreemise täidisega andis tõeliselt maitsva koosluse. Kuna mul ei olnud kodus tärklist, jäi täidis keskelt pisut vedelaks, nii et kindlasti lisage 1 spl tärklist!
Paula
Olen seda kooki juba mitu korda teinud ja see on ikka tõeliselt-tõeliselt maitsev. Magusate mustikate juurde sobib astelpalju ideaalselt ja maitsed on hästi tasakaalus.
koogid on maitsvad
ma pole veel seda proovinud aga pilt oli ilus (ei proovi ka) proovige kinlasti!